Smartaste knepet för bästa matkassen

Vad finns det egentligen för smarta knep när det kommer till val av matkasse? Svaret är mycket enkelt. Jämför dem! Och ta den som erbjuder bästa alternativet. Både priser, utbud och receptförslag varierar mycket. Dessutom erbjuder många matkassar olika schyssta kampanjer som du i princip kan surfa på om du bara hoppar mellan olika kassar från gång till gång. Att prenumerera på en kasse är förstås bekvämt, men det tar inte så mycket tid att leta fram en ny. 

Matkasse.nu är en sajt som samlar alla matkassar på en och samma sida. Där kan du scrolla dig genom olika alternativ och erbjudanden och på så sätt hålla dig på en väldigt bra prisnivå. Istället för att låsa sig till en och samma matkasse kan du variera – ena veckan kanske du ska prova en spännande vegankasse, och nästa vecka är det kanske barnvecka i bonusfamiljen och då kan du planera inför det. Visst är det skönt att prenumerera, men om du tänker efter så skulle det inte innebära så mycket mer tid att ägna åt att jaga den bästa för veckan.

Matkasse är smartkasse

Matkassen har tre övergripande fördelar. Det sparar tid för dig och din familj. Du kan i lugn och ro beställa en matkasse när du varken är dödstrött eller hungrig som en varg; känslor som många upplever när de strör runt i matbutikerna efter jobbet. Dessutom är det faktiskt miljövänligt. Hur då, tänker många kanske. Jo, för matkassarna är uttänkta på det sättet att de ska motverka svinn. Inte nog med att de sparar tid och resurser, det är faktiskt billigare i längden. För om du har en välplanerad veckomeny behöver du inte gå till affärerna och stoppa på dig en massa onödiga grejer som man ju så lätt gör när man väl är och handlar.

Olika typer av matkassar

När man väl kommit igång med sin matkasseshopping upptäcker man att det finns en massa spännande alternativ. Många aktörer tävlar om att vara den grönaste, den nyttigaste, den billigaste eller den barnvänligaste. Men det finns till och med andra sidan av spektrat. Vad sägs om den svåraste? Det finns också de som fokuserar på att vara mindre aktörer med kortare leveranser, och de som specialiserar sig på en viss typ av nisch. Våga prova nytt, och testa nytt. Kanske blir du frälst.

Expressen har listat de billigaste och dyraste matbutikerna. Har du otur har du hamnat i ett område där priserna är riktigt höga. Förmodligen kommer det här att ändras när allt fler butiker stängs ner för att fler börjar grosshandla på nätet. Eller så tvingas butikerna kanske ta till nya knep för att locka tillbaka oss. För att undvika att gå in i en dyr matbutiksfälla är det bättre att jämföra online och kolla vilka kassar som erbjuder vilka priser för tillfället. Det kan nog vara årets bästa knep för att hålla uppe på matkvaliteten men nere på kostnaderna.