Nyheter från gymmet

Idag ägnas lite extra energi åt att kolla på vad det finns för nyheter i gymvärlden. Vi laddar med lite spännande utrustning, vilka träningsformer som är heta och avslutar med vad som trender när det kommer till kost. 

En återkommande hobby är att kolla in olika typer av träningsutrustning. Matrix C5x Climbmill är en kul utrustning som börjar dyka upp på fler gym nu, funkar som en en rulltrappa där du tränar rygg och benmuskler ordentligt. Skillnaden mot löpband att det är ännu mer muskelträning, speciellt för dina hammies. Just det, hammies. Baksidan av lårmuskeln, alltså.

Byta gymkort mot abonnemang?

En trendande grej som växer explosionsartat i Stockholm är att slopa sitt gymkort och istället köpa abonnemang på appar. Då kan du få tillgång till specialiserade studios, gym, yoga och kampsporter. Det börjar också bli trendigt med lite mindre gym med personligare service. Läs mer om det i expressen.se

Urban träning är också riktigt hett. Att skaffa egen gymutrustning och röra sig på stan, gärna tillsammans ett gäng, blir en vanligaste syn i våra städer.

När det kommer till vad det är som gäller alldeles särskilt för får verkar högintensiv intervallträning vara rejält hett just nu. Över huvud taget så kanske vi har lämnat den mer fokuserade, stillasittande wellnesstrenden och mer gått åt att låta kroppen testa nya gränser på ett hårdare och mer intensivt sätt. I svt.se kan du läsa mer om historiska träningstrender och mer om vad som gäller nu.

Det som är intressant är också att maten vi stoppar i oss i samband med träning har ändrats en hel del på de senaste decennierna. Förut kunde ett gymkort ge många undantagstillstånd och den som tränade hårt tryckte gärna i sig det mesta den kunde hitta. Att vräka i sig och samtidigt vara stor och biffig var hett för några år sedan, men idag är vi mer eftertänksamma. Sammantaget kan man säga att när det gäller kost i kombination med träning har det verkligen blivit ute att stoppa i sig vad som helst. En kontrollerad bulk är hett och skräpmat börjar inte längre ses som ett bra alternativ för den som vill bygga snygga muskler längre.