Kärlek är bra för hälsan

Kost och träning är något som är viktigt att vi har en bra balans av i livet! Men det finns fler faktorer som spelar in och det finns nu forskare som menar att kärlek kan bidra till ett längre och mer hälsosamt liv. Rökning däremot likställs vid en dålig relation.

 

Även om man tränar rätt, äter rätt kosttillskott och har en varierad kost så är det alltså inte allt som gäller för att må så bra som möjligt. Kärlek kan nämligen vara lika viktigt som bra kost och hälsa menar forskare nu med nya studier. Att befinna sig i ett bra förhållande kan öka livslängden medan att befinna sig i ett dåligt förhållande kan liknas vid rökning. Och alla vet att rökning inte är något som är bra för kroppen på något vis!

Rå om relationen eller gå och träna

Så om du vill vara snäll mot dig själv kan du alltså välja att göra något tillsammans med din käresta, eller så kanske du helt enkelt behöver svettas lite på gymmet för att få ny energi. Som med det mesta i livet handlar det om att man har en lagom balans av allting. Känn efter vad som skulle göra dig glad, och gör det så länge det inte sårar eller skadar någon annan. Och även om det är bra med kärlek för hälsan så finns det även studier som visar att man behöver träna för att hålla igång kroppen. Så försök hålla en bra kombination av de båda delarna i ditt liv. Och kom ihåg att lyssna på din partners behov. Kanske behöver du mer uppmärksamhet eller vice versa.

Träna tillsammans

Eftersom det finns så många positiva effekter av att befinna sig i en bra relation så finns det många anledningar till att verkligen ta hand om det man har. En del kanske det kommer naturligt för, medan andra kanske måste se till att jobba på relationen. Bland annat kanske man ska gå på bio någon kväll i månaden, eller varför inte dra till gymmet tillsammans någon eller några dagar i veckan? Då får man ju det bästa av två världar.