Bygg muskler i små steg

Att bygga muskler är en teknik i sig. För många är det ett impulsivt val som resulterar i att de ligger på för hårt i början, något som bara är kontraproduktivt. För att nå ett bra resultat med snygga muskelkonturer behöver du jobba med strategi och metod. Det funkar egentligen som vilken vetenskap som helst.

Skandalerna hopar sig om doping, något som skickar oroväckande signaler till våra ungdomar. Vi behöver nå ut med mer information om hur man mest effektivt kan få ut optimala resultat av sin träning. Undvik att hamna i skönhetsfällan och gör det för din egen kropps skull.

Små steg ger störst resultat

För tunga vikter i början kommer skada dig. Släpp det bara. Att köra på för hårt i början är helt enkelt inte lönt det, det kommer bara att äta på dina muskler och ge motsatt effekt. Oftast går folk på för hårt i början för att de inte vill se ut som nybörjare i gymsalen. Men att vara nybörjare är det ingen som skrattar åt – tvärtom. Att däremot skada sig själv, ja, det är väl inte så häftigt. Sätt istället upp rimliga delmål och ta hjälp av den personal som finns på gymmet. Träna inte för ofta och ät ordentligt med protein, så kommer allt gå bra.