Bästa matkassen för din hälsa – finns den?

Idag vill vi göra allt mer på nätet, för att spara tid. Ett område som formligen exploderat de senaste åren är matkassar på nätet. Det sparar tid, men det kan också innebära flera vinster för hälsa. Jag ska förklara varför.

Köper du färdig matkasse på nätet? Du är inte ensam. Jag gör det också. För min del handlar det framför allt inte om att spara tid, även om det också spelar in. Jag tycker framför allt att det finns stora hälsovinster med att välja färdiga matkassar.

Det är svårt att säga vilken tjänst som erbjuder den bästa matkassen, men en sak som jag verkligen kan säga är att det ofta finns stora hälsovinster med att köpa en färdig matkasse. Visst kostar det mer än att köpa maten i affären, men se det som en investering i din hälsa.

Skäl till att välja matkasse

Varför är det då bättre? Jag ser följande skäl:

  1. Du sparar tid, som du kan använda till att träna. Visst ger det lite vardagsmotion att gå till affären, men hur många armhävningar skulle du kunna göra på samma tid?
  2. Det är enkelt att räkna på matens näringsvärde. Det här gäller vare sig du köper färdiga matkassar, med recept som någon annan komponerat, eller bestämmer helt själv vad som ska finnas i din kasse. Om du väljer en matkasse som kommer med färdiga recept är ofta näringsvärdet angivet, framför allt om du väljer en matkasse med hälsoprofil. Sådana blir nämligen allt vanligare.
  3. Det är lättare att undvika onyttiga livsmedel. Du kommer inte att stå i kö till kassan bredvid godiset, och du behöver inte gå hela vägen genom en fysisk butik för att komma fram till mejerikylen där kvargen finns.

Spaningar om framtiden

Hur kommer då marknaden för färdiga matkassar att utvecklas de närmaste åren? Det kan vara så att tiden med snabb tillväxt och ett ökande antal aktörer snart är över. Nu vill de stora livsmedelsföretagen ha sin del av kakan, rapporterar Sveriges Radio. Även om försäljningen går ned en aning för de färdiga matkassarna så har vi vant oss vid att köpa mat på nätet, och det är något vi kommer att fortsätta med.